czwartek, 18 kwietnia 2013

Lizaki czekoladowe


Ponieważ nie wszyscy obserwują mój drugi blog postanowiłam zamieścić tą samą notkę i tutaj. Jak robiłam dzieciom lizaki czekoladowe.

Zawartość opakowania:
-dwie foremki silikonowe
-60 sztuk patyczków do lizaków
-instrukcja jak robić lizaki umieszczona na opakowaniu




Instrukcja zamieszczona na opakowaniu



Lizaki robi się bardzo szybko i przyjemnie. Czekoladę umieszczamy w kąpieli wodnej i czekamy aż się rozpuści, po czym wlewamy do foremek, a patyczki umieszczamy w specjalnie przeznaczonym do tego miejscu. Wkładamy wypełnione foremki do lodówki i czekamy aż czekolada stężeje. Lizaki bardzo łatwo wychodzą z foremek.

 Użyliśmy jednej tabliczki białej i jednej mlecznej. Gdyby nie mały łobuz co mamie kilka kostek podebrał prawdopodobnie obie formy były by zapełnione.




Lizaki są dość sporych rozmiarów, małemu ciężko było zjeść na raz jeden kwiatek :) tacie za to szło świetnie. 



Zaleta foremek silikonowych:
-Można myć w zmywarce
- Możemy użytkować w zakresie temperatur od -30 do +230
-Możemy w nich mrozić

Następnym razem będą z foremek lody

8 komentarzy:

  1. super sprawa! :) Osobiście od dłuższego czasu oszczę swoje ząbki na te foremki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Używałam je dopiero raz ale są naprawdę świetne

      Usuń
  2. Sama bym zjadła takiego lizaka.Foremki super,pozdrawiam cieplutko:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Odpowiedzi
    1. Polecam. Są super. A ile radości dają dzieciom

      Usuń
  4. Piękne czekoladowe lizaczki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialne w swej prostocie :) Muszę skombinować sobie takie foremki :)

    OdpowiedzUsuń

Bedzię mi miło jak pozostawisz komentarz